Винних у вибуху будинку в Дніпропетровську знову амністували

Вівторок, 16 червня 2009, 17:25

Суд Жовтневого району Дніпропетровська повторно виніс рішення про амністію керівників ВАТ "Дніпрогазу", яких обвинувачували у службовій недбалості, що призвела до вибуху газу в житловому будинку 13 жовтня 2007 року.

"Сьогодні вдруге під амністію потрапили гендиректор ВАТ "Дніпрогаз" Ігор Іванків, його перший заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін", - розповів журналістам у Дніпропетровську один з адвокатів потерпілих.


"Суд закрив справу по амністії керівників "Дніпрогазу". Причини знову ті ж - злочини, передбачені ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) є злочинами середньої тяжкості й у підсудних є неповнолітні діти", - зазначив адвокат.

13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому житловому будинку стався вибух природного газу, загинули 23 людей, у тому числі 7 дітей. Також були ушкоджені розташовані поблизу будинки і спорудження, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На лаві підсудних опинилися три представники "Дніпрогазу" - генеральний директор, його перший заступник і головний інженер.

20 січня 2009 року Жовтневий райсуд Дніпропетровська задовольнив клопотання обвинувачуваних про застосування до них амністії. Відносно трьох підсудних кримінальну справу було припинено, їх звільнили від покарання.

22 квітня Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував рішення суду Жовтневого району Дніпропетровська про амністію. Таке рішення було прийнято відповідно до апеляції, поданої потерпілими у даній справі.

Апеляційний суд повернув справу на розгляд у той же суд Жовтневого району Дніпропетровська з розпорядженням про розгляд даної справи іншим складом суддів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування