Медведчук заявляє, що СБУ "шиє" йому держзраду на замовлення, і вимагає справу

Вівторок, 16 червня 2009, 17:36

Екс-глава адміністрації президента Віктор Медведчук просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу у відношенні посадових осіб СБУ, які нібито фальсифікують докази для порушення кримінальної справи проти нього.

З відповідним проханням Медведчук звернувся до генпрокурора Олександра Медведька, повідомляє сайт Центру "Правова держава", який очолює Медведчук.

"Віктору Медведчуку було відомо про спробу фальсифікування доказів з метою організації проти нього незаконного кримінального переслідування, пов'язаного з горезвісним "отруєнням Віктора Ющенка", - говориться в повідомленні.

"Ющенко доручив Балозі "уламати" Сацюка оговорити Медведчука...". На даний час ці обставини стали предметом розслідування в Генеральній прокуратурі України", - підтверджує прес-служба Центру.

"Йому (Медведчуку) також відомо про те, що протягом останніх місяців, виконуючи конкретне політичне замовлення, у СБУ фальсифікуються докази для порушення кримінальної справи за обвинуваченням у державній зраді низки опонентів Ющенка, у тому числі і проти самого Віктора Медведчука. Керує цією злочинною діяльністю заступник голови СБУ А.Павленко", - говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим 1 червня цього року Медведчук і звернувся до генпрокурора з проханням порушити кримінальну справу у відношенні посадових осіб СБУ.

Прес-служба Центру "Правова держава" зазначає, що "Ющенко й окремі політичні сили вже досить довгий час використовують ім'я Віктора Медведчука в різних політичних спекуляціях, користуючись тим, що в останні роки він принципово відійшов від публічної політики".

"На жаль, у ці брудні інсинуації, які помітно посилилися з наближенням кінця нинішнього політичного режиму, безсоромно втягуються органи прокуратури й СБУ. Варто сказати, що остання вже давно заплямувала себе безпідставними заявами про нібито причетність Медведчука до різних протиправних дій", - говориться в повідомленні.

У ньому також нагадується, що Медведчук раніше звертався до судових органів "за фактами брехливих заяв із наклепницькими звинуваченнями на його адресу з боку офіційних осіб, у тому числі й з боку керівництва СБУ".

"У всіх випадках судові інстанції офіційно визнавали ці заяви безпідставними й недостовірними", - говориться в повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування