Литвин пустить "пивні" гроші на борги

Вівторок, 16 червня 2009, 17:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що отримане парламентом додаткове фінансування буде направлено в першу чергу на погашення боргів Ради перед тими міжнародними інститутами, учасником яких вона є.

Відповідаючи на запитання журналістів у Харкові, він зазначив, що "не бачить ніякої сенсації" в питанні виділення додаткових коштів від підвищення пивного акцизу на утримання Верховної Ради, оскільки це питання спочатку обговорювалося на рівні парламентських комітетів і фракцій, і тільки після цього приймалося відповідне рішення.

"Я розумію, що українські пивні барони підняли хвилю з цього приводу. Я хочу сказати, що наступним кроком, очевидно, потрібно взагалі заборонити рекламу пива в Україні, щоб у нас алкоголіками не ставали, починаючи з пива", - сказав Литвин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, додаткове фінансування необхідне для нормального функціонування законодавчого органу влади.

"Потрібно або закрити Верховну Раду, або підвищувати її працездатність і відповідальність", - сказав він.

Литвин підкреслив, що в першу чергу отримані кошти підуть на погашення боргів перед міжнародними "інституціями", учасником яких є Україна.

"Потрібно розуміти, що Україна повинна розрахуватися за своїми членськими внесками у міжнародних інституціях, або вона буде виключена з них", - сказав він.

Зокрема, за словами Литвина, борги накопичилися перед Парламентською Асамблеєю країн СНД, Радою Європи, Парламентською Асамблеєю ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...