Ющенко не віддасть Раді "пивні" мільйони

Вівторок, 16 червня 2009, 18:20

Президент Віктор Ющенко ветує закон про зміни до держбюджету, яким Рада додатково передбачила на власну діяльність 100 млн. гривень.

Про це повідомляє прес-служба голови держави.

"Закон, який прийняла Верховна Рада, я підписувати не буду", - підкреслив Ющенко.

Він вважає, що ці кошти слід спрямувати на сферу охорони здоров'я, зокрема, на такі цілі, як лікування дітей від онкологічних захворювань, туберкульозу та інших важких хвороб.

"На мій погляд, ті 100 мільйонів з моральних міркувань нам треба повністю віддати на охорону здоров'я. Ці 100 мільйонів - можливо та сума, яку чекали на Черкащині з 1992 року, щоб завершити будівництво цієї дитячої лікарні", - сказав президент під час прес-конференції у Черкасах.

Він додав, що законодавче рішення про збільшення видатків на парламент було несподіваним у ситуації, коли країна повинна демонструвати раціональне використання ресурсів, особливо на діяльність органів влади.

"Я не думаю, що сьогодні це фінансування є критично необхідним", - сказав Ющенко.

Він висловив обурення тим, що Верховна Рада запропонувала у бюджетних змінах збільшення на 3,5 мільйонів гривень витрат на візити народних депутатів України за кордон.

Ющенко наголосив, що у зв'язку з фінансово-економічною кризою, у якій перебуває країна, скасував третину своїх візитів задля економії бюджетних коштів.

Президент також не погодився з тим, що на здійснення законотворчої діяльності Верховна Рада передбачила збільшення видатків на 53,2 мільйони гривень.

"У процесі законотворчої діяльності Верховна Рада, очевидно, потребує нових фінансових можливостей, але, на моє глибоке переконання, не сьогодні", - вважає Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...