Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького кажуть, що газ ніхто не прикручував

Вівторок, 16 червня 2009, 20:17

Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко запевняє, що тиск газу у мережах Києва нормальний і його не знижуватимуть.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам, повідомляє УНІАН.

"Тиск в мережах зараз нормальний. Ніхто його не закривав", - зазначив заступник голови КМДА.

За словами Голубченка, "є дуже серйозне питання" щодо постачання у столицю газу, але столична влада домовилась, що ніяких перебоїв із забезпеченням гарячою водою споживачів не буде.

Заява про зниження тиску газу у київському кільці з 15:00 вівторка була зроблена "Київ газом" для того, щоб швидше отримати кошти боргу, пояснив він.

"Я зателефонував, пояснив, що ми працюємо з банком "Хрещатик", що є рішення Нацбанку, що нам відповідно виділили фінансування – 300 млн. грн., що ми незабаром отримаємо ці кошти – завтра-післязавтра. Вони закладені. Вони будуть віддані терміново "Київенерго" як різниця у тарифах і підуть на проплату за газ", - пояснив Голубченко.

Водночас він висловив подив з приводу того, що взагалі виник борг у сумі 590 млн. грн., тоді як населення сплачує щомісяця 1/12 оплати за тепло, і зараз не витрачаються гігакалорії на вироблення тепла, а за газ місто сплачує з надходжень.

Голубченко повідомив, що для з’ясування цієї ситуації запросив до себе фінансистів "Київенерго", але вони поки не приходили.

"Це тема для дуже серйозного аналізу і перевірки: чому "Київенерго" за два місяці, коли ми не опалюємо квартири, але люди оплачують послуги, не проплачує за газ. Оце питання", - зауважив Голубченко.

Він також повідомив, що кошти від банку "Хрещатик" в сумі 300 млн. грн. Київ отримає в рамках кредиту, взятого для погашення боргів за спожитий газ (1,2 млрд. грн. – загальна сума кредиту для розрахунків столиці за газ під 21,5%, і 300 млн. грн. - це остання частина кредиту).

Як відомо, у вівторок "Київгаз" попередив, що кияни можуть влітку залишитись без гарячої води.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...