Білорусь посилилює контроль на кордоні з Росією

Вівторок, 16 червня 2009, 21:29

Рішення про введення посиленого контролю за переміщенням товарів на білорусько-російських автомагістралях є симетричною відповіддю на митний контроль, який здійснюється з російського боку.

Про це заявив журналістам у вівторок увечері в Мінську державний секретар Ради безпеки Білорусії Юрій Жадобін, повідомляє "Інтерфакс-Україна". ,

"Ці кроки будуть повністю аналогічні тим діям, які вже протягом багатьох років практикує російська сторона в особі органів федеральної митної служби", - заявив держсекретар Ради безпеки Білорусі.

При цьому Жадобін підкреслив, що посилення контролю стане лише відповіддю "на той митний контроль, який здійснюється з російської сторони".

Голова Ради безпеки зазначив, що в Білорусії змушені з жалем констатувати той факт, що "ніяких змін у підходах наших російських колег до співпраці в останні дні так і не відбулося".

"Відсутній будь-який конструктивний підхід, спрямований на взаємоприйнятні рішення", - сказав Жадобін. За його словами, "під надуманими приводами продовжують наноситися збитки нашій економічній безпеці".

"У зв'язку з цим ми змушені найближчим часом посилити контроль за переміщенням товарів на основних автомобільних шляхах, які зв'язують наші країни", - заявив держсекретар Ради безпеки Білорусі.

Він додав, що посилення митного режиму "ні в якій мірі не зачепить інтереси простих громадян". "Ми приносимо громадянам вибачення за можливі незручності, і вважаємо, що це не наша провина", - заявив Жадобін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування