Прихильники вступу України до НАТО готові боротись

Середа, 17 червня 2009, 08:08

Громадська Ліга Україна-НАТО може створити політичну партію, яка відстоюватиме ідею приєднання України до Північноатлантичного альянсу.

Дискусія про це розпочалася у вівторок у Києві на шостій асамблеї Ліги, повідомляє "Німецька хвиля".

Українці слабо підтримують ідею вступу до НАТО, тому українські політики часто уникають цієї теми, дбаючи про власний рейтинг, – прибічників євроатлантичного курсу обурює, що в такий спосіб ігнорується зовнішньополітичний курс країни.

Вони мають намір проаналізувати передвиборчі програми всіх кандидатів у президенти України.

Якщо там не буде чітких планів щодо НАТО, то громадські організації на основі громадської Ліги Україна-НАТО можуть створити свою Євроатлантичну партію України, каже голова Центру стратегічних досліджень Павло Жовніренко.

"Шість років політичні партії питання про НАТО практично не піднімали. Тому ми маємо електоральний провал у підтримці ідеї вступу до альянсу. Нині, враховуючи уроки Центральної та Східної Європи, треба змінити ставлення до таких партій", - сказав він.

Молодіжне крило Ліги та її президент Сергій Джердж не підтримують ініціативу про створення власної партії через небезпеку надмірної політизації теми.

"Важливо, аби про НАТО говорили спокійно, без політичних емоцій, науковці, експерти, які знаються на безпеці. Тільки так ми будемо мати більшість, яка підтримуватиме вступ України в альянс", - сказав голова Громадської Ліги Україна-НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...