"НАФТОГАЗ" ВІДКЛЮЧАЄ ВІД ГАЗУ "КИЇВЕНЕРГО" І ЩЕ 10 ТКЕ

Середа, 17 червня 2009, 10:29

ДК "Газ України" "Нафтогазу України" доручила Держінспекції з енергозбереження та обл- і міськгазам відключити від газопостачання підприємства теплокомуненерго, яким через значну заборгованість не виділені планові ресурси природного газу.

"Нафтогаз" у своєму повідомленні звинувачує керівництво місцевих органів влади і підприємств комунальної теплоенергетики, які мають великі борги, у зриві оплати природного газу, спожитого з початку опалювального сезону 2008-2009 років (з 1 жовтня 2008 року).

Станом на 15 червня 2009 року, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону, становить 3,464 млрд. грн. (рівень оплати – 60%), повідомляє УНІАН.

Найбільшу заборгованість за спожитий з 1 жовтня 2008 року природний газ накопичили підприємства ТКЕ Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також Криму.

Значними є також борги перед "Нафтогазом" підприємств ТКЕ Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Закарпатської областей і міста Севастополя.

Заборгованість АЕК "Київенерго" за спожитий у 2008-2009 роках природний газ уже перевищує 601,5 млн. грн.

У "Нафтогазі" зазначають, що численні попередження і звернення до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ із закликом активізувати розрахунки були проігноровані.

Також у повідомленні наголошується, що накопичення підприємствами ТКЕ заборгованості за газ значно ускладнює розрахунки "Нафтогазу" з "Газпромом" і підготовку до нового опалювального сезону 2009-2010 років.

Серед підприємств ТКЕ, яким не виділені планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання: АЕК "Київенерго", "Кримтеплокомуненерго", "Донецьктеплокомуненерго", "Криворізька теплоцентраль", "Севтеплоенерго", "Комуненергія" (Рівне), "Луцьктеплоенерго", "Уж-тепло", "Тепловоденергія" (Хмельницька обл.), "Дніпротеплоенерго", "Полтаватеплоенерго".

"Нафтогаз України" підкреслює, що обмеження гарячого водопостачання у ряді населених пунктів відбувається з провини місцевих органів влади і керівників ТКЕ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...