Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські дипломати залишаться за кордоном, як у "приймах"?

Середа, 17 червня 2009, 11:01

Зведення нових будівель дипломатичних представництв України в інших країнах може бути заморожено.

Про це пише Дело, зазначаючи, що за даними Міністерства закордонних справ, у 2009 році бюджетна програма "Розширення мережі власності України за кордоном для потреб дипломатичних установ України" Кабміном не фінансується.

Водночас, за даними видання, нові офіси для українських дипломатичних представництв готуються у Сербії, Італії та Грузії.

За інформацією МЗС, найбільш значущі придбання України в 2008 році – це будівля у Белграді. Вона призначена для розміщення посольства України в Сербії і обійшлася уряду в суму, що перевищує мільйон євро.

За словами прес-секретаря посольства Сербії Наталії Маркевич, нова будівля диппредставництва розташована в центральному районі Белграда Вождовац. За даними газети, на даний момент в офісі ведуться ремонтні роботи і переїзд стане можливим не раніше 2010 року.

На завершальній стадії перебуває зведення житлового комплексу для співробітників дипломатичного представництва та офісу нового посольства в Тбілісі.

За даними МЗС, на грузинську новобудову в 2008 році було витрачено понад 6 мільйонів гривень.

Прес-секретар посольства України в Грузії В'ячеслав Українець повідомив, що новий чотириповерховий будинок посольства і п'ятиповерхова будівля житлового комплексу розташовані в центрі грузинської столиці.

Поки об'єкти не будуть здані, українські дипломати змушені орендувати приміщення. Як зазначив Українець, незважаючи на кризу, будівництво не припиняється і до кінця року має бути завершено.

У минулому році також було куплено ділянку для зведення службово-житлового комплексу для українських дипломатів у Москві.

Однак незважаючи на те, що сама будівля українського посольства в Росії є власністю України, дипломати живуть у приміщеннях, що надаються російським МЗС.

Як повідомив радник посольства України в Росії з господарських питань Микола Сидоренко, вже викуплена земля під будівництво і в цьому році планується завершити передпроектні роботи. Про будівельні роботи поки не йдеться.

Дело також зазначає, що в бюджеті на 2009 рік закладено 45 мільйонів гривень, які практично повністю були витрачені на придбання нового будинку для розміщення Генконсульства в Мілані за 4 мільйони євро.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування