Тимошенко домовляється про щось з Путіним і Баррозо

Середа, 17 червня 2009, 12:02

Україна, Росія та Європейський Союз розробляють спільні проекти щодо наповнення російським газом українських підземних сховищ.

Про це заявила прем’єр міністр Юлія Тимошенко у середу на засіданні уряду, коментуючи результати своєї поїздки до Люксембургу.

За її словами, ці проекти вигідні усім трьом сторонам

"Цей газ потрібен Європейському союзу для стабільного транспортування російського газу в Європу в осінньо-зимовий період. Це вигідно Росії, тому що Росія надлишки природного газу, які є у весняно-літній період може розмістити в українських газових сховищах. Крім того, це вигідно Україні, бо це дає можливість забезпечувати споживачів України в осінньо-зимовий період стабільно, а також стабільно транспортувати газ до ЄС", - заявила Тимошенко.

"Розуміючи, що наповнені газові сховища потрібні всім трьом учасникам, ми сьогодні відпрацьовуємо спільний варіант співпраці для ефективного наповнення", - додала прем’єр.

У вівторок прем’єр Юлія Тимошенко і президент Єврокомісії Хосе Мануель Баррозо обговорили можливість отримання Україною запозичення для купівлі російського газу, який закачується в сховища.

"Мова іде про цивілізоване залучення Україною кредитів на покриття тимчасових касових розривів. Це нормальна процедура, і вона не потребує якихось екзотичних рішень", - сказала у вівторок Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News