Ющенко написав Тимошенко про стурбованість

Середа, 17 червня 2009, 12:45

Президент Віктор Ющенко стурбований ситуацією у сфері надрокористування, на що звертає увагу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Суцільне ігнорування владою проблем у цій сфері стримує розвиток геологічної галузі, призводить до нераціонального використання надр та створює передумови для корупції, наголошує президент у листі до прем'єра.

Ющенко зауважує, що урядом не виконано завдання, визначені указом президента від 28 лютого 2008 року "Про деякі заходи щодо вдосконалення регулювання гірничих відносин", повідомляє перс-служба глави держави.

Зокрема, досі не внесено на розгляд Верховної Ради проект нової редакції Кодексу України про надра, законопроекти про впровадження спрощеного порядку надання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надрами щодо видобування корисних копалин загальнодержавного значення та про уточнення умов проведення та критеріїв визначення переможців конкурсів на укладення угод про розподіл продукції.

Крім того, президент підкреслює, що до цього часу не визначено порядок надання спеціальних дозволів на користування надрами у 2009 році.

Президент зазначає, що щорічне зволікання уряду з прийняттям таких рішень призводить до припинення процедури видачі цих дозволів щонайменше на 3-5 місяців, внаслідок чого на сьогодні залишаються нерозглянутими близько 1 тисячі заявок суб'єктів господарювання про надання надр у користування.

Ющенко просить забезпечити невідкладне вирішення порушених проблемних питань, насамперед негайно унормувати питання надання спеціальних дозволів на користування надрами.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...