Вінський: "Я знаю план моєї подальшої компрометації"

Середа, 17 червня 2009, 13:23

Міністр транспорту Йосип Вінський заявляє, що навіть після своєї відставки не має наміру балотуватися в президенти.

Про це він заявив на прес-конференції в середу.

"Ті дії, які, на жаль, робить прем’єр-міністр, вони мною інтерпретуються, що це свідома лінія з моєї компрометації", - заявив міністр.

"Я навіть знаю план з моєї подальшої компрометації, тому прийняв таке рішення (про відставку)", - заявив Вінський.

Він також наголосив, що, якщо Верховна Рада прийме його відставку, він не балотуватиметься на посаду президента.

"Навіть якщо я буду відставлений, я все одно не буду балотуватися на посаду президента. Але я не піду з політики. Навпаки вважайте цю прес-конференцію поверненням в політику. Я не маю наміру миритися з проблемами, які існують в державі", - наголосив він.

Вінський також додав, що його відносини з Тимошенко похолодшали ще восени, коли він розкритикував можливість створення коаліції між БЮТ і Партією регіонів.

"Проблеми, які я маю останнім часом, виникли після моєї заяви щодо спроби створити коаліцію між БЮТ і Партією Регіонів. Я відчув серйозне охолодження відносин", - сказав він.

"Я сподівався, що кожна людина може робити помилки, прийде час, і все це буде поправлено, бо спільна робота набагато важливіша", - додав він.

Вінський також розкритикував ситуацію в уряді. "Ви пам'ятаєте як міністрів виховували публічно, як шкури знімали. Етика відносин в уряді є неправильною, некоректною і недопустимою для цивілізованої держави", - наголосив він.

"Але переносити своє невміння керувати роботою в уряді, вирішувати проблеми, переносити, що це винен Єхануров, Пинзеник чи Вінський, при чому не по суті роботи їхньої... тому переконаний, що це неправильна позиція", - зазнач він.

Вінський знову наголосив, що звинувачення проти нього "притягнуті за вуха" і обумовлені політичними мотивами.

"Я навіть не міг уявити, що прем’єр приревнує до того, що я, рекламуючи це (електронний квиток) буду мєлькать на телебаченні більше, ніж вона. Я говорю про це з болем, що це рівень людини, рівень керівник держави... я просто шокований."

Міністр також повідомив, що востаннє спілкувався особисто з прем’єром восени.

"На жаль, після заяви в вересні не було спілкування з прем’єром см на сам", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування