Чари Тимошенко на Путіна не діють – у Росії вийшла книга "Юлія"

Середа, 17 червня 2009, 14:26

Російський політик, депутат Держдуми РФ 1993-2008 років Олексій Митрофанов презентував у середу в Москві свою книгу "Юлія", присвячену прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

На прес-конференції, присвяченій презентації видання, Митрофанов зазначив, що в цій книзі не намагається скомпрометувати або "пропарити" Тимошенко, а хоче розповісти про її характер, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що це художній твір, в якому немає прізвища героїні, не зазначаються її посади, але більшість фактів не вигадані.

За словами Митрофанова, його інтерес до Тимошенко викликаний тим, що вона найбільш яскрава особистість світової і української політики.

"Той, хто хоче знати характер Тимошенко, – він прочитає, щоб знати, як ця людина ухвалює рішення і як діє", - сказав Митрофанов, зазначивши, що найголовніше в його творі - опис характеру, стилю і методів роботи Тимошенко.

На думку Митрофанова, Тимошенко володіє дуже великим талантом і працездатністю, зокрема, люди, яких вона "кидала", продовжують їй вірити. Водночас він вважає, що чари українського прем`єра не діють на прем`єр-міністра РФ Володимира Путіна.

Митрофанов зазначив, що Тимошенко є унікальним політиком, якому немає аналогів не лише в Росії, але й у світі.

"Ангела Меркель – абсолютно інша, Гіларі Клінтон - не така яскрава, а Юля може бути будь-якою – може зіграти 60 ролей, які потрібні їй в даний момент часу", - пояснив він.

Митрофанов вважає, що у разі перемоги Тимошенко на виборах президента, вона стане таким главою держави, як президент Білорусі Олександр Лукашенко.

"Якщо вона виграє вибори – жорсткий режим на кшталт білоруського, але без білоруської соціальної відповідальності та великої прозахідності", - сказав він.

Митрофанов зазначив, що ще будучи депутатом Держдуми вибачився за еротичний фільм з Тимошенко в головній ролі. За його словами, планувалося зробити жарт в Інтернеті, а вийшло, що той фільм став чинником міждержавних відносин у той період.

Він сказав, що хотів би, як будь-який автор, заробити на своєму творі. Ця книга вже продається в центральних книжкових магазинах Москви за ціною 170-230 рублів (41-56 гривен).

За словами Митрофанова, планується продаж "Юлії" в Україні, проте це питання поки що не вирішене.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...