Тимошенко і далі звільнятиметься від таких, як Вінський

Середа, 17 червня 2009, 15:45

Прем'єр Юлія Тимошенко проситиме Верховну Раду прийняти відставку міністра транспорту Йосипа Вінського.

Про це вона заявила на прес-конференції у середу.

"У першу чергу, коли я заступала на посаду прем'єра, я обіцяла всім людям, що серед міністрів не буде священних корів і не буде покриття ніяких неприємних явищ, які пов'язані з нецільовим використанням грошей, корупцією", - заявила Тимошенко.

"Я розумію, що пану Вінському не сподобалося, що ми зупинили нецільове використання грошей "Укрпошти" – це до 15 мільйонів гривень, які він наполягав, щоб були використані на його особисту рекламу ", - додала вона.

Тимошенко запевнила, що і надалі не буде розрізняти, хто займається такими речами – члени БЮТ чи інших представників коаліції.

"Думаю, це буде непоганим уроком, хто має за собою такий гріх, як незаконне використання державних ресурсів", - заявила прем'єр.

Вона також запевнила, що Кабмін у тому складі, в якому він є, і далі "працюватиме ефективно".

"Від того, що уряд позбувається корупціонерів, він стає не слабкішим, а сильнішим... Чим далі уряд більш ретельно буде очищатися від людей, які ставляться до державних фінансів, як до своїх, тим краще ", - заявила вона.

Тимошенко також заявила, що їй "приємно, що є перші заступники міністрів, які молоді,у яких є блиск в очах, які розуміють, що по іншому треба робити справу".

Зокрема, прем'єр задоволена роботою в.о міністра фінансів Ігоря Уманського.

Щодо того, що вона не захотіла зустрітися з Вінським перед його відставкою, то Тимошенко зазначила, що працює в межах графіку і зустрічається з міністрами, коли така зустріч є в графіку.

Думаю, ця зустріч би нічого не змінила, бо реально керівництво "Укрпошти" підтвердило, що хотіли використати кошти не за призначенням.

"Я буду звертатись до Верховної Ради, щоб вона взяла до уваги заяву міністра і задовольнила його вимогу", - наголосила прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування