Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навіть без Вінського Кабмін зможе і збиратися, і голосувати

Середа, 17 червня 2009, 17:17

У випадку прийняття Верховною Радою відставки міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського його обов'язки будуть покладені на першого заступника.

Про це журналістам заявив міністр юстиції Микола Оніщук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Якщо Верховна Рада прийме відставку, то тоді виконувати обов'язки буде особа, що є першим заступником міністра", - сказав він.

Також Оніщук заявив, що незважаючи на неповний склад, Кабінет міністрів залишається повноважним для ухвалення рішень.

"На даний момент, незважаючи на неповний склад, Кабінет міністрів залишається правомочним для роботи і прийняття рішень", - сказав він.

Міністр додав, що для відкриття засідань уряду необхідно не менше 17 міністрів, а для ухвалення рішень - більше половини, тобто 13.

Оніщук додав, що тільки в тому випадку, якщо Верховна Рада звільнить і не призначить відразу 9 міністрів, Кабмін не зможе проводити засідань.

Він також зазначив, що виконувачі обов'язків міністрів можуть бути присутніми на засіданнях уряду, брати участь в обговоренні рішень, однак не мають права голосу.

Наразі вакантні посади міністрів фінансів, закордонних справ, оборони, а у випадку прийняття Верховною Радою відставки Йосипа Вінського, то і міністра транспорту і зв'язку. Усього в Кабінеті міністрів 25 міністрів.

Як відомо, Вінський у середу подав у відставку. Його відставку повинна затвердити Верховна Рада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування