Литвин назвав слова Ющенка про "пивні" мільйони Ради "істерикою"

Середа, 17 червня 2009, 18:02

Голова Верховної Ради Володимир Литвин наголошує, що збільшення фінансування діяльності парламенту необхідне для нормального функціонування єдиного законодавчого органу.

Коментуючи заяву президента Віктора Ющенка про відмову підписувати зміни до держбюджету, якими, зокрема, передбачається додаткове фінансування діяльності парламенту, Литвин охарактеризував її як "істерику".

"Це лише свідчить про рівень взаємин", - зазначив спікер, слова якого цитує прес-служба Верховної Ради.

"Отримаємо документ – будемо приймати рішення. Як робилося все транспарентно і відкрито, так воно і є, і так буде далі чинитися", - додав керівник парламенту.

При цьому Литвин підкреслив, що збільшення фінансування обумовлене об`єктивними потребами.

За його словами, необхідно, зокрема, розрахуватися з організаціями, які проводили ремонтні роботи у Верховній Раді.

"Я попрошу, щоб на наступній погоджувальній раді оприлюднили інформацію, з якими боргами було прийнято мною керівництво Верховною Радою – не розрахувалися за попередні роки", - сказав спікер.

Також, зазначив Литвин, потрібно забезпечити належне фінансування висвітлення діяльності парламенту, а "якщо люди спокійно сприймуть, що ми далі не будемо транслювати засідання Верховної Ради, я обома руками за це".

"Тоді до мене буде менше звернень і нарікань та справедливих обурень тим, що відбувається у сесійній залі. Я буду по п`ятницях виходити і розказувати, як гарно працювала Верховна Рада і які рішення вона прийняла", - сказав він.

Частину коштів, пояснив також Литвин, планується спрямувати на погашення боргів перед міжнародними парламентськими інституціями, до яких входить Верховна Рада.

"Якщо ми хочемо, щоб нас виключили з усіх міжнародних парламентських організацій, в які ми не заплатили внески, то давайте про це також скажемо або призупинимо в них членство", - зауважив спікер.

На думку Литвина, ситуація, що склалася, потрібна, аби "зруйнувати Верховну Раду", "і тоді вони президентські вибори проведуть так, як вважають за потрібне".

"Я з останніх зусиль намагаюсь утримати те, що в Україні ще тримається. І за це завжди отримуєш звинувачення", - підсумував спікер.

Як відомо, 3 червня Верховна Рада ухвалила зміни до держбюджету, якими передбачається збільшення акцизу на пиво, а 97 млн. грн. з отриманих від цього коштів буде спрямовано на утримання Верховної Ради.

Пізніше член фракції БЮТ Олег Ляшко заявив, що пропозицію про збільшення видатків на утримання Верховної Ради під час погоджувальної ради озвучив саме Литвин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування