Ющенко впевнений, що гривня вже стабільна

Середа, 17 червня 2009, 19:50

Президент Віктор Ющенко наголошує, що курс національної валюти стабілізовано.

Про це він заявив у середу на нараді з керівництвом Нацбанку та учасниками банківського ринку щодо ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках, повідомляє прес-служба президента.

"Ми можемо говорити про стабілізацію і посилення курсу національної валюти. Це те, чого ринок потребував, і в рамках політики НБУ, міжбанку, такого результату ми досягли", - сказав глава держави.

"Курс має тенденцію на посилення. Головний висновок із цього - сьогодні курсоутворення в Україні здійснюється виключно на ринкових засадах. Нам вдалося в умовах кризи прийти до нового режиму курсоутворення, зблизити готівковий і міжбанківський курси, прийти до політики посилення курсу національних грошей", - зазначив Ющенко.

Крім того, президент констатував, що також вдалося стабілізувати ситуацію з ліквідністю банків.

"За останні три-чотири тижні банківська система вийшла на усталену, досить високу ліквідність і платіжність", - наголосив Ющенко, додавши, що говорить не про показники "одного дня чи тижня, а загалом про тенденцію".

Зараз вперше за багато часу можна говорити про наявність певного обсягу вільної ліквідності банківської системи, наголосив глава держави.

"Банківська система має ліквідність, яку в останні дні НБУ доводиться знімати, в тому числі, і за рахунок емісії власних сертифікатів", - підкреслив Ющенко.

"Ми досягли бажаного результату щодо посилення ліквідності банківської системи", - сказав він.

Як наслідок, підкреслив президент, можна говорити і про позитивні явища в темі платіжності банківської системи.

"Можна чітко сказати, що рівень неплатежів, який накопичився особливо за четвертий квартал минулого року і перші місяці поточного, не має приросту в банківський системі", - сказав Ющенко.

Він додав, що збільшення неплатежів не відбувається навіть по проблемних банках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування