Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, що найгірше зробила Тимошенко

Середа, 17 червня 2009, 21:26

Президент Віктор Ющенко очікує практичних кроків уряду в напрямку рекапіталізації банківської системи.

Про це він заявив на нараді з керівництвом Нацбанку та учасниками банківського ринку щодо ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках, повідомляє прес-служба президента.

"Можливо, це найгірше, що було зроблено з точки зору антикризових заходів в Україні за останні вісім місяців. Я не знаю жодної країни, де треба було вісім місяців чекати, щоб зробити першу операцію рекапіталізації", - сказав Ющенко.

"Кожна влада, кожен уряд розуміє, що проблема іммобілізації вкладів населення - це не є проблема банку, це є проблема центральної влади, проблема довіри до політики, яку проводить влада", - зазначив президент.

Завдання уряду - здійснювати кроки на посилення ліквідності, платіжності, капіталізації банківської системи, вважає він.

"Це повинна бути урядова політика, адже національна економіка піднімається тоді, коли банківська система стабілізована", - сказав Ющенко.

"Є готовність НБУ, є всі процедури, але до сьогодні жодної проводки, в тому числі по семи банках, відібраних для рекапіталізації, не зроблено", - наголосив президент.

Він додав, що не здійснюючи операцій із рекапіталізації, затримуючи видачу в економіку десятків мільярдів кредитних гривневих ресурсів, важко сподіватися на те, що кредитна практика комерційних банків України швидко оживе.

Крім того, Ющенко наголошує на важливості відновлення зв'язку банківської системи з національною економікою.

"Ми маємо виробити політику, коли банківська система може допомогти національній економіці. Звичайно, при розумній, продуманій підтримці НБУ. Розумній у тому сенсі, що ми забезпечуємо стабільність грошей, інфляції, зберігаємо співпрацю по антикризовій програмі з МВФ", - сказав президент.

"Тоді у нас є немалі можливості організувати продуктивну співпрацю з національною економікою", - зазначив Ющенко.

Він наголосив, що "нова кредитна активна політика" відносин банківської системи з економікою є питанням номер один. Реальний сектор як ніколи потребує підтримки банківської системи.

Президент вказав на важливу роль НБУ у підтримці кредитування реального сектору. Він висловив незадоволення результатами реалізації програм, спрямованих на відновлення такого кредитування. Насамперед, це стосується проектів кредитування села.

Ющенко доручив голові НБУ Володимиру Стельмаху провести у четвер нараду з представниками банківського й аграрного секторів з метою посилити кредитування сільського господарства.

Він закликав Стельмаха разом з аграріями розпочати нову програму співпраці банків з сільськогосподарським сектором. Також йдеться про реалізацію проекту щодо добудови житлових об'єктів з високим ступенем готовності, проектів у рамках підготовки України до проведення Євро-2012.

Глава держави наголосив, що на сьогодні є всі підстави вважати, що незабаром завершиться тенденція падіння промислового виробництва.

"Не дивлячись на падіння української промисловості на рівні 32%, ... є підстави вважати, що ми знаходимося близько до дна падіння і тут важливо банківській системі сказати своє слово підтримки", - сказав Ющенко. З огляду на це, він закликав банкірів докласти зусиль для відновлення кредитування промисловості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...