Турчинов: депутат від БЮТ нікого не вбивав

Середа, 17 червня 2009, 21:54

Депутат від БЮТ Віктор Лозинський не причетний до загибелі людини у Кіровоградській області.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі Шустер Live

"Немає таких даних міліції, про які ви говорите", - наголосив він.

"Я зв’язався з керівництвом МВС. Мені зателефонували і сказали, що є така надзвичайна інформація, і за офіційним повідомленням, навпаки, я вважаю, що депутат від БЮТ був на достатньо високому рівні", - зазначив Турчинов.

Він наголосив, що згідно з повідомленням співробітників МВС ситуація була така: "Їхали в одній машині керівник Кіровоградської обласної прокуратури, керівник управляння МВС і депутат від БЮТ. Невідома людина почала обстрілювати цю машину".

"Вони люди військові, змушені були протидіяти цьому. Але ж, безумовно, не готові були відкривати вогонь, оскільки, як я розумію, просто не мали зброї", - сказав перший віце-прем'єр.

За його словами, вони викликали спецназ, який затримав цю людину. Турчинов повідомив, що нападник помер у лікарні.

"Я не знаю хто це був, які мотиви в нього були стріляти, при чому невідомо по кому він стріляв – по представнику МВС, по прокурору чи по депутату. На це дасть відповідь слідство", - сказав він.

Водночас, за інформацією джерел у правоохоронних органах, депутат разом з керівником місцевої прокуратури Євгеном Горбенком та МВС Михайлом Ковальським їхав в автомобілі вздовж мисливських угідь.

В людині на узбіччі вони запідозрили браконьєра. За попередніми даними, той стріляв у бік машини. Після цього між чоловіками виникла сутичка, в результаті якої нардеп, прокурор і правоохоронець затримали нападника, повідомляє УНІАН.

За інформацією співрозмовника, ним виявився непрацюючий житель Голованівського району. Він був доставлений до Голованівської центральної районної лікарні з діагнозом "травматичний шок та вогнепальне поранення", де помер під час надання йому медичної допомоги.

У Лозинського, Горбенка та Ковальського діагностовано порізи і забої, які вони отримали під час опору чоловіка. У загиблого було виявлено і вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї та ніж.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області, на місце пригоди для з’ясування обставин виїжджав обласний прокурор Геннадій Тюрін з двома заступниками, а також співробітники міліції.

Була організована дослідча перевірка, за результатами якої Управлінням МВС в області порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого).

Як відомо, раніше ВО "Свобода" направила заяву до СБУ, Генпрокуратури та МВС з приводу цього інциденту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування