Вінського можуть підтримати партії-аутсайдери?

Четвер, 18 червня 2009, 10:00

Міністр транспорту й зв'язку Йосип Вінський, який подав у відставку і заявив про своє повернення в політику, зараз може розраховувати на підтримку декількох політичних сил, з якими співпрацював в останній рік-два.

За інформацією газети "Комерсант-Україна", серед них – партія "Соціал-демократичний союз", очолювана Ганною Шуїшбаєвою, Партія зелених України на чолі з Володимиром Костеріним і Соціал-демократична партія України, лідером якої є Юрій Буздуган.

"Приблизно рік тому ми підготували меморандум лівих демократів, який підписали я, Вінський і Тимошенко. Ніхто цей меморандум не денонсував, але, судячи з усього, Тимошенко його дотримуватися не збиралася", - розповів Буздуган.

"Останнім часом жодних розмов про співпрацю не було, але вона можлива", - додав він.

Як відомо, у середу ввечері депутат від БЮТ Геннадій Задирко заявив, що найближчим часом Вінський може створити свій політичний проект лівого спрямування.

Перед цим Задирко разом із соратником Володимиром Каплієнком слідом за Вінським вийшов із партії "Батьківщина", хоча складати депутатські повноваження вони не стали.

"Сьогодні два депутати з усієї фракції більш-менш зрозуміло й чітко стоять на захисті виборчої програми, з якою БЮТ ішов на вибори в 2006 році. Я наполягаю, що лідер (прем'єр Юлія Тимошенко) має піти у відставку, а не ми з фракції", - заявив Задирко в коментарі "Комерсанту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...