Луценко проти відповідальності за зберігання порнографії

Четвер, 18 червня 2009, 11:15

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко виступає проти введення кримінальної відповідальності за зберігання порнографічної продукції.

Таку думку глава МВС висловив в середу на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Закон ... викликає багато питань, не знаю, чи буде він ще прийнятий, для мене він несподіваний", - сказав міністр. Говорячи про поширення порнопродукції через мережу інтернет, Луценко висловив жаль з приводу того, що багато такої продукції знаходиться не на українських сегментах.

Також глава МВС провів аналогію з відповідальністю за зберігання та розповсюдження наркотичних речовин, нагадавши, що міліція фактично відмовилася від переслідування тих, хто зберігає наркотики і займається тими, хто їх збуває.

"Чи потрібно карати кримінально людей, які вдома тішаться порнографією? Я, наприклад, не впевнений, що це потрібно", - підкреслив міністр. При цьому він додав: "Люди різні бувають, і може у них це останнє".

Разом з тим він підкреслив, що тих, хто збувають порнографічну продукцію, залучаючи інших людей до розпусти, необхідно обов'язково притягувати до кримінальної відповідальності.

Крім того, Луценко акцентував увагу на тому, що якщо буде ухвалено такий закон, то це дасть можливість запровадити відповідальність за продаж не тільки порнографічної, але й іншої продукції аморального характеру, наприклад, літератури фашистської спрямованості. "Очевидно, тут би я підсилив відповідальність", - додав міністр.

Також глава МВС висловив здивування тим, що якщо буде введена кримінальна відповідальність за зберігання порнопродукціі, то чому за заняття проституцією і за користування послугами повій передбачається тільки штраф.

"Якщо порнографія стає кримінально забороненою для зберігання, чому проституція у нас все ще карається смішними штрафами ... якщо насправді 120 грн., а на екрані три роки, ну це якось несерйозно", - додав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування