Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль передумав вводити безвізовий режим з Україною

Четвер, 18 червня 2009, 13:34

Власті Ізраїлю передумали запроваджувати безвізовий режим з Україною.

У Єрусалимі через економічну кризу почали сумніватися у фінансових можливостях українського середнього класу, на який сподівалася туристична галузь, передає "Німецька хвиля".

Після скасування візових вимог для громадян Росії у вересні 2008 року, власті Ізраїлю обіцяли, що наступною стане Україна. Між ізраїльськими та українськими дипломатами відбулося кілька раундів переговорів, де сторони одностайно звітували про прогрес та серйозність намірів.

Проте у зв’язку з кризою, як повідомив міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков, у Єрусалимі засумнівалися у платоспроможності українських туристів й тепер переглядають саму доцільність ініціативи.

За словами посадовця, на відміну від Росії, з якою запровадження безвізового режиму довело свою ефективність, український середній клас значно побіднішав унаслідок кризи, й тепер незрозуміло чи потягнеться на закордонний відпочинок.

"Росія, як ми знаємо, менше постраждала від кризи, ніж інші європейські держави, ніж Україна – абсолютно точно", - каже міністр.

У свою чергу українські дипломати наголошують, що ізраїльській стороні варто зараз остаточно визначитися з намірами: бути чи не бути вільному режиму пересування між обома державами.

Посол України в Ізраїлі Ігор Тимофєєв заявив: "Українська сторона, на виконання доручення президента, проект угоди про безвізовий режим передала ще торік у квітні. Ми розуміли ізраїльських колег, які пояснювали, що мають подивитися на хід реалізації угоди з Росією. Але ж зараз настав час робити висновки".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування