У Януковича знову заговорили про дострокові вибори Ради

Четвер, 18 червня 2009, 15:00

"Регіонал" Микола Азаров вважає, що дострокові парламентські вибори можуть допомогти у подоланні економічної кризи.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", відповідаючи на запитання, чи вели представники Партії регіонів переговори з секретаріатом президента щодо можливості оголошення дострокових виборів до Верховної Ради.

"Я з секретаріатом президента не спілкуюся і про ці плани не знаю, але давно є публічним прихильником дострокових парламентських виборів", - сказав Азаров.

"На мою думку, чим швидше ми змінимо цей бездарни й уряд, тим краще буде для країни", - додав він.

Водночас, за словами Азарова, не всі керівники Партії регіонів поділяють цю позицію.

"Багато хто вважає, що ми не встигнемо провести вибори, адже зараз літо, парламентська дострокова кампанія накладеться на президентську, і може вийти тільки гірше. Є й інша позиція: дати Тимошенко допрацювати до виборів президента, а потім її змінити", - сказав він.

За словами Азарова, доля дострокових виборів може залежати від згоди всіх політичних сил.

"Одного лише рішення президента недостатньо. Ющенко не може впливати на парламент, він втратив там підтримку. Янукович має вплив, у нього 170 осіб у фракції, але й цього недостатньо, доведеться з кимось домовлятися. Тому питання дострокових парламентських виборів може вирішитися тільки в тому випадку, якщо в парламенті набереться 226 голосів на їх підтримку. Добре, якщо 20 прихильників президента проголосують за вибори", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування