Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримінал з депутатом БЮТ Раду не обмине - Литвин

Четвер, 18 червня 2009, 15:35

Верховна Рада розгляне питання про участь народного депутата від БЮТ Віктора Лозинського в кримінальному інциденті в Кіровоградській області.

Про це заявив на прес-конференції в Донецьку голова Верховної Ради Володимир Литвин, повідомляє УНІАН.

Він зазначив, що не володіє наразі повною інформацією про дану подію і знає про неї тільки з повідомлень ЗМІ. "Я попросив, щоб звернулися й одержали вичерпну інформацію, бо це питання буде актуалізовано і в понеділок на засіданні Верховної Ради", - сказав Литвин.

Спікер пояснив, що коли заводиться кримінальна справа на народного депутата, з нього не знімається депутатська недоторканність, але коли кримінальна справа вже розслідувана і потрібно ухвалювати рішення про міру відповідальності, тоді надходить відповідне подання до Верховної Ради і парламент його розглядає.

"Якщо таке подання буде, такий факт буде встановлено остаточно, а куди подітися Верховній Раді, якщо не розглядати це питання", - зазначив Литвин. Він повторив, що дав доручення, щоб "попередню вичерпну інформацію мені надали як голові Верховної Ради".

Як відомо, 16 червня близько 20.00 неподалік від смт. Голованівськ Кіровоградської області в результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ Лозинським, Голованівським районним прокурором Євгеном Горбенком і начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальским загинув чоловік 1954 року народження.

Відповідно до одержаної інформації, депутат разом з місцевими керівниками прокуратури і МВС їхав в автомобілі уздовж мисливських угідь. В людині на узбіччі вони запідозрили браконьєра.

Згідно з попередніми даними, той стріляв у бік машини. Після цього між чоловіками виникло зіткнення, в результаті якого депутат, прокурор і працівник правопорядку затримали того, хто напав.

За інформацією агентства, ним виявився безробітний житель Голованівського району. Його було доставлено до Голованівської центральної райлікарні з діагнозом "травматичний шок і вогнепальне поранення", де помер під час надання йому медичної допомоги.

У Лозинського, Горбенка і Ковальського діагностовано порізи й удари, які вони одержали під час опору чоловіка. У загиблого було виявлено й вилучено дві одиниці вогнепальної зброї і ніж.

Перший віце-прем`єр Олександр Турчинов заявив, що Лозинський не причетний до загибелі чоловіка.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...