Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче зберегти президента

Четвер, 18 червня 2009, 17:46

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що в Україні має бути збережений пост президента.

Про це він заявив у четвер у Донецьку, повідомляє УНІАН

"У державі повинен бути президент", - наголосив спікер.

"Він повинен бути обличчям, моральною совістю держави, освячувати країну, представляти її на найвищому рівні", - заявив він. Водночас, зазначив Литвин, повинна існувати відповідальна законодавча влада, яка формуватиме уряд, котрий має бути "підзвітним та відповідальним перед українським народом".

Парламентська форма правління, підкреслив голова Верховної Ради, можлива за умови зміни виборчої системи. Він вкотре висловив думку про необхідність запровадження такої виборчої системи, яка б забезпечувала відповідальність кожного депутата перед виборцями.

Голова Верховної Ради зазначив, що у державі "немає проекту під назвою "Україна", який би давав впевненість у розвитку країни".

"Переконаний, що зцементувати країну заради майбутнього не лише України, а й усього світу, потрібно роботою, а не розмовами, а ми говоримо про деталі, а не про загальні тенденції, не знаємо, які ставки робити, на чому акцентувати", - сказав він.

На думку Литвина, основні напрямки розвитку країни мають розробити представники наукової еліти. "Щоб вгамувати пристрасті та розв`язати проблеми, повинні говорити ті, хто має на це право і підстави і знає, що потрібно сказати, що потрібно Україні. А це класична університетська корпорація", - наголосив він.

Литвин вважає, що національною ідеєю має стати "збереження українського народу від фізичного вимирання, моральної деградації", підвищення авторитету українців за кордоном.
Він нагадав, що Конституція визначає Україну як суверенну, незалежну, соборну державу, яка, на його думку, "має будуватися на пріоритетах науки, освіти, технологій". "Це має стати наповненням національної ідеї", - сказав він.

У цьому контексті Литвин закликав до збереження класичних університетів, які, за його словами, "не повинні зникнути перед великою кількістю приватних учбових закладів", і за надання їм статусу дослідницьких. "Освіта як ключова ланка – той фундамент, який дозволить нам краще жити і працювати, співвідношуючи права людини і її мораль", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:12
Із 120 тонн проданого бурштину з України легальні тільки десь 40-50 – Мазепа
12:05
Голова МЗС Польщі: РФ бреше, що Польща хоче анексувати частину України
11:59
У Повітряних силах розповіли, чим РФ ударила по Смілі Черкаської області
11:55
У березні підприємці отримали кредитів на 4 мільярди за держгарантіями на портфельній основі
11:45
З 2022 року в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:40
Акції Meta впали на 19% після оприлюднення планів збільшення інвестицій у ШІ
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
Усі новини...