Партія Януковича хоче звільнити ще одного міністра Тимошенко

Четвер, 18 червня 2009, 18:00

Партія регіонів добиватиметься відставки міністра промислової політики України Володимира Новицького .

Про це заявив у четвер в інтерв`ю журналістам депутат Юрій Бойко, повідомляє УНІАН.

Зокрема, депутат зазначив, що йдеться про триваючі спроби Міністерства промислової політики України змістити з посади голови правління ВАТ "Сумихімпром" Євгена Лапіна.

За словами БОЙКА, "єдиний злочин керівника "Сумихімпрому" в тому, що він по центральному телебаченню сказав правду – січневі газові угоди ставлять на коліна промисловий комплекс України".

При цьому депутат підкреслив, що результати господарської діяльності "Сумихімпрому" в 2007-2008 рр. були позитивними, підприємство нарощувало обсяги виробництва, освоювало нові види продукції. "Підстав для звільнення директора "Сумихімпрому" – немає", - заявляє Бойко.

"Мінпромполітики не зупинилося навіть після внесення мною й Миколою Азаровим до Верховної Ради проекту постанови про відставку міністра Володимира Новицького на підставі інформації про здійснювані ним політичні репресії. Більш того, ці репресії тільки посилилися. Це змушує нас з усією серйозністю повернутися до питання відставки міністра", – заявив Бойко.

Бойко назвав "геббельсовською пропагандою" претензії Мінпромполітики до Лапіна щодо падіння обсягів виробництва в першому кварталі 2009 р. на 46%.

"Як випуск продукції та її експорт могли не впасти, якщо більшу частину січня 2009 р. державний "Нафтогаз України" не поставляв промисловим підприємствам природний газ, який для "Сумихімпрому" є не лише енергоносієм, але й основною сировиною?", – підкреслив Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування