Литвин вважає, що однією постановою виконає річну норму

Четвер, 18 червня 2009, 19:10

Спікер Володимир Литвин виступає за перегляд енергетичного балансу країни із збільшенням у ньому питомої ваги вугілля.

Про це він заявив у четвер під час зустрічі з працівниками шахт ім.. Чапаєва, Тернопільської, ім. 1 Травня у місті Шахтарськ (Донецька область), повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На думку спікера, потрібно збільшити використання вугілля та відповідно обмежити споживання газу, а також обмежити обсяги закупівель вугілля з-за кордону, окрім того, яке не виробляється в Україні, і ввести квоти на критичний імпорт.

"Спалюючи газ, ми спалюємо гроші", - сказав він.

Литвин повідомив, що він вніс на розгляд парламенту проект постанови про невідкладні заходи щодо підтримки вугледобувних підприємств, стабілізації соціально-економічної ситуації у вугільній галузі та забезпечення енергетичної безпеки України.

За його словами, цей законопроект розроблено з метою забезпечення полегшення функціонування вугільного ринку на конкурентних засадах, забезпечення рівності прав вугледобувних підприємств незалежно від їх форм власності, створення сприятливих умов для діяльності вугледобувних підприємств, а також стабілізації соціально-економічної ситуації у вугільній галузі та забезпечення енергетичної безпеки України.

"В країні є інженерна, наукова думка, люди все вміють, головне – їх підтримувати", - сказав він.

На думку Литвина, якщо згадана постанова буде підтримана парламентом, він вважатиме, що цим "виконав річну норму". "Краще одне позитивне рішення, ніж багато обіцянок", - сказав він.

Спікер також наголосив на необхідності виконання у повному обсязі закону про престижність шахтарської праці. На його переконання, продукція вугледобувної галузі повинна продаватися споживачам без участі посередників, і також без участі посередників шахтарям має поставлятися відповідне обладнання.

Він висловився за закріплення на законодавчому рівні погодинної оплати праці, заборони скорочувати робочий тиждень та збільшення частини зарплати у собівартості продукції.

"Якщо буде працювати Донбас, доля якого у виробництві країни складає одну четверту, то в країні усе буде нормально", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування