Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа чекає на "газову війну" в липні

Четвер, 18 червня 2009, 21:06

Європейський Союз очікує нового газового конфлікту між Україною та Російською Федерацією в липні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на німецьке агентство новин DPA.

За інформацією агентства, європейські лідери планують обговорити це питання на саміті, який починається у четвер в Брюсселі.

Як заявив один із високопоставлених європейських чиновників, "у липні це стане справжньою проблемою – в України немає грошей для того, щоб заплатити за газ, який необхідно закачати в сховища".

"Цей саміт є останньою можливістю для Європейської комісії виробити план подальших дій", - сказав співрозмовник.

За словами литовського прем`єр-міністра Андріуса Кубіліуса, "нам не дуже зрозумілі причини – чи то це дійсно тому, що в українського уряду немає грошей, чи то це якась нова стратегія російського прем`єр-міністра Володимира Путіна".

Також перед самітом кілька високопоставлених європейських чиновників заявили, що, за висновками експертів, Україна не зможе заплатити за газ, який буде поставлено до Європи в липні, й це матиме серйозні наслідки для європейських споживачів.

Як відомо, 18 червня в Брюсселі проходить засідання Координаційної групи Євросоюзу з питань газу, до участі в якому було запрошено представників України та Росії для обговорення ситуації з поставками російського газу до ЄС через територію України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування