Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент: Україна прорвала греблю на шляху до Європи

Четвер, 18 червня 2009, 22:22

Орієнтовно через 6 місяців буде підписано угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час зустрічі з представниками української громади Сербії у місті Новий Сад, повідомляє прес-служба голови держави.

Говорячи про незмінність євроінтеграційного курсу, він висловив переконання, що протягом останніх років "ми по суті прорвали греблю", що стояла на шляху інтеграції України до Євросоюзу.

"Я задоволений тою динамікою, якою ми йдемо у темі безпекової політики", - додав Ющенко. При цьому він наголосив на безальтернативності вибору колективною моделі безпеки.

"Я як президент хочу, щоб за українську незалежність та суверенітет говорила не тільки українська нація та Конституція, а вся Європа - що незалежність України, її територіальна цілісність - це факт, який є обов'язковим для розвитку Європи", - зазначив він.

Ющенко наголосив, що Україна продовжує рухатися шляхом розбудови демократії.

"Базовою цінністю для сьогоднішньої України є наше демократичне визначення. Наскільки Україні вдасться зберегти демократію, настільки вона буде незалежною і суверенною", - сказав президент.

Крім того, він запевнив, що підтримка закордонного українства була і залишається одним із пріоритетів його діяльності.

Ющенко підкреслив, що Українська держава готова надати допомогу українцям, які постійно проживають в інших країнах, зокрема, у здобутті освіти рідною мовою та сприянні доступу до української культури.

"Ви нам потрібні. Ми дуже цінуємо те, що ви робите. Ми хочемо мати з вами активні відносини", - сказав глава держави.

Звертаючись до учасників зустрічі, Ющенко закликав сформулювати запити, з якими українська офіційна сторона може працювати, надаючи необхідну підтримку, зокрема, підручники, художню літературу, фільми.

Президент позитивно оцінив пропозицію громади організувати літній відпочинок груп дітей українського походження в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування