Якщо "нє по Сєнькє шапка" – будемо замінювати – Ющенко

Четвер, 18 червня 2009, 22:45

Президент Віктор Ющенко заявив, що кожна людина, яка стояла поруч з ним на Майдані, "отримала належне місце у владі".

Про це він сказав в інтерв’ю виданню "Україна молода".

"Я не влаштовував якихось ігрищ навколо призначень, не фільтрував, бо знав, що нація, дивлячись на тих, хто був моїм партнером у тих подіях, хотіла, щоб ці люди продовжили цю справу в кабінетах", - зазначив президент.

"У мене не було іншого політичного й морального вибору, крім як запропонувати їм належні посади. І після перемоги Майдану не залишилося жодної людини, яка могла б сказати, що я повівся щодо неї несправедливо", - вважає Ющенко.

Він наголосив, що "робочий кабінет дуже серйозно відрізняється від мітингу". "Одні скористалися своїм шансом, інші — ні", - сказав глава держави.

"На жаль, певна частина тієї команди, що значною мірою піднялася з очікувань, які формувалися під час Помаранчевої революції, не була носіями національної ідеї, української державності, глибоких професійних підходів", - підкреслив Ющенко.

"Я дав шанс кожному. А якщо виявилося, що "нє по Сєнькє шапка", і вони не можуть професійно виконувати свою місію — нічого не поробиш, будемо замінювати", - зазначив президент.

Також він наголосив, що "політика, яку проводить прем’єр–міністр Юлія Тимошенко — це не політика ринкової конкуренції, а солодкий популізм".

"Я шаную ту команду, яка працює сьогодні в уряді, бо вони через відповідні процедури отримали мандат від народу. Такою була його воля, і якщо йому подобається така політика — він має право переобрати цих людей", - вважає Ющенко.

"А якщо він розуміє, що це похід у вчорашній день, то може змінити свою думку", - заявив він.

Ющенко зазначив, що "кожен крок президента підпадає під аналіз 47 мільйонів людей, і кожен із них може побачити в ньому велику помилку".

"А мине п’ять, десять років, і він згадає: а Ющенко ж мав рацію, тільки я цього не розумів... Бо між діями президента і їх наслідками може минути багато часу", - сказав він.

"І що про більш стратегічні речі йдеться, то цей часовий відтинок довший. Коли йдеться про українську націю, її єдність, то вигоди від цього ми отримаємо не в 2010–му, а можливо, у 2015, 2020 році. І тоді, коли нація буде консолідованою, я про це згадуватиму", - заявив Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування