У Луценка є питання до "рафінадного відділу"

Четвер, 18 червня 2009, 23:06

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко переконаний, що важливим кроком у подоланні корупції в державі стане забезпечення невідворотності покарання хабарників.

Про це він заявив під час прес-конференції у Львові, повідомляє УНІАН.

Луценко наголосив на тому, що "кожного року міліція фіксує 3 тисячі хабарів", однак "бандити досі не в тюрмах", оскільки справи "зависають" і не доводяться до логічного завершення.

"Міліція кожен рік ліпить слона, а має з того муху, оскільки далеко не кожна справа доходить до суду, а хабарники не завжди несуть покарання", - зазначив міністр.

Луценко порівняв цей процес з роботою цукрового заводу, коли "МВС збирає буряки, прокуратура робить з них цукор, а суди цей цукор "запаковують", роблять рафінад. Власне, що до цього "рафінадного відділу" є великі питання".

Відповідаючи на запитання журналістів щодо подальшої долі львівського судді Ігоря Зварича в контексті того, чи не допоможуть і йому колеги-судді уникнути покарання, Луценко зазначив, що "у нашій державі може бути все, щоправда, я не думаю, що саме судді Зваричу все зійде з рук, оскільки його справа набула дуже широкого резонансу, а сам він вже став частиною українського фольклору".

"Щоправда, не можу сказати щось нове по цій справі, оскільки вона не наша, а СБУ та Генпрокуратури", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування