У Ющенка бачать "тривожний показник" із банками

П'ятниця, 19 червня 2009, 09:13

Частка проблемних кредитів у банківській системі України швидко збільшується, наблизившись до 6%, повідомив перший заступник глави секретаріату президента - представник глави держави в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.

"Це надзвичайно тривожний показник", - сказав він журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

При цьому перший заступник глави секретаріату президента припустив, що показник реальних проблемних кредитів перевищує рівень, відображений в офіційній статистиці Нацбанку.

За даними секретаріату президента, на 11 червня частка проблемних кредитів реального сектора економіки в сукупному кредитному портфелі банків складала 5,6% (39,852 млрд. грн).

Шлапак також повідомив, що ситуація з балансом попиту та пропозиції на готівковому ринку в червні трохи погіршилася в порівнянні з травнем.

"Зараз ми маємо досить неприємну тенденцію", - зазначив він.

Як повідомлялося, частка проблемних кредитів у сукупному обсязі наданих українськими банками позик у квітні 2009 року зросла на 0,61 процентних пункту і до 1 травня досягла 4,29%: в абсолютному вираженні обсяг проблемних кредитів збільшився за квітень на 16%, або на 4,482 млрд грн, - до 32,437 млрд грн. З початку року проблемна заборгованість зросла на 80%, або на 14,422 млрд грн.

За даними секретаріату президента, у січні обсяг інтервенцій Нацбанку склав $1,9 млрд, у лютому - $1,8 млрд, у березні - $1,1 млрд, у квітні - $0,95 млрд, у травні - $0,2 млрд, у червні - $0,6 млрд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування