Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У розпал кризи чиновники витратили на автозапчастини 50 мільйонів

П'ятниця, 19 червня 2009, 10:39

З початку 2009 року на послуги з перевезення керівного складу міністерств і відомств було проведено тендерних закупівель майже на 40 мільйонів гривень.

Про це пише Дело з посиланням на дані Міністерства економіки.

Найбільше бюджетних грошей "проїздили" київські чиновники. Різні управління столичної держадміністрації та районна влада в цілому витратять на поїздки своїх чиновників понад 15 мільйонів.

Наприклад, лише Управління справами Київської міськради провело тендер з закупівлі автотранспортних послуг на суму 8 мільйонів гривень.

Водночас сума витрат на транспортні послуги членів уряду в 2009 році складає 6,6 мільйона гривень.

Через кризу скоротилося фінансування транспортних послуг з перевезення посадових осіб Ради нацбезпеки.

Як повідомив представник тендерного комітету апарату РНБО Валентин Безкоровайний, замість торішніх трьох мільйонів гривень у 2009 році на автотранспортне обслуговування РНБО виділено 2,2 мільйони.

Ці гроші передбачені на утримання автопарку з 11 машин марок Volkswagen і Ford.

Водночас Фонду держмайна на транспортні послуги в цьому році виділили понад 700 тисяч гривень.

Гроші будуть витрачені на виробничі потреби з перевезення представників ФДМ. За даними "Дела", ФДМ узяв в оренду вісім автомобілів Opel Omega і Nissan Maxima строком на один рік.

Незважаючи на фінансову кризу, компанії з державною і комунальною частками власності за п'ять місяців цього року закупили 10 автомобілів представницького класу.

Так, навесні цього року Укрексімбанк взяв в лізинг автомобіль Nissan Teana V 6 AG Luxury за 400 тисяч гривень.

Компанія "Київтрансгаз" - філія держкомпанії "Укртрансгаз" - у січні оформила на себе японський джип Toyota Land Cruiser 120 Prado. Він обійшовся фірмі у 354 тисячі гривень.

"Нафтогаз України" входить до числа лідерів за витратами на обслуговування своїх машин.
Згідно з даними "Вісника державних закупівель", у 2009 році компанії, що входять до структури газового монополіста, закупили таких товарів і послуг майже на 20 мільйонів гривень.

Левову частку - 16,6 мільйони гривень - витратила компанія "Укргазвидобування" (дочірня структура НАК "Нафтогаз України"), яка придбала шини для своїх автомобілів.

Інші держструктури і компанії за п'ять місяців цього року витратили понад 50 мільйонів гривень на ремонт машин, обслуговування та закупівлю запчастин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...