Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль може відмовитися від українського туризму

П'ятниця, 19 червня 2009, 11:06

Міністерство туризму Ізраїлю може закрити своє представництво в Україні з 1 липня цього року.

Про це в п'ятницю пише газета "Комерсант" із посиланням на представника міністерства туризму Ізраїлю в Україні Ольгу Савєнкову.

За її словами, причина такого рішення пов'язана з економічною кризою, а отже, зі скороченням кількості українських туристів в Ізраїль.

"Якщо в січні 2008 року в Ізраїль прибуло 12 тис. українських туристів, то в січні цього року – тільки 3 тис. За результатами першого півріччя кількість українських туристів скоротилася на 50% у порівнянні з минулим роком. Україна виглядає досить неприглядно в економічному плані", - сказала вона.

Раніше у вівторок на брифінгу в Єрусалимі міністр туризму Ізраїлю Стас Місежніков відзначив, що в Україні "дуже сильно обіднів середній клас" і припустив, що в зв'язку з економічною кризою Ізраїль може переглянути доцільність введення безвізового режиму з Україною.

У той же час, як повідомило джерело з оточення Стаса Місежнікова, ініціатива скасування візового режиму з Україною як і раніше розглядається: "Дана пропозиція ретельно зважується і вивчається. Однак є питання економічної доцільності, на яке однозначно відповісти не можна".

У посольстві Ізраїлю в Україні заявили, що ізраїльська сторона уважно вивчає вплив економічної кризи на туристичну галузь.

"Ізраїль буде приймати рішення з приводу зміни існуючих візових режимів, ґрунтуючись на результатах ретельно аналізованих даних. На тлі світової економічної кризи подібний прагматичний підхід застосовується до всіх країн, у тому числі до України", – зазначили в посольстві.

У МЗС України поки не коментують цю ситуацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...