Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати пропонують погоджувати "прослушку" з ГПУ

П'ятниця, 19 червня 2009, 11:54

На сайті Верховної Ради оприлюднено законопроект "Про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення механізму захисту конституційних прав громадян при проведенні оперативно-розшукової і контррозвідувальної діяльності)".

Його ініціаторами виступили члени фракції БЮТ Сергій Міщенко, Віктор Швець і Юрій Прокопчук, пише Комерсант-Україна.

Документом пропонується врегулювати процедуру надання апеляційним судом правоохоронним органам дозволу на відстеження конфіденційної інформації громадян через зняття в рамках проведення дослідчої перевірки інформації з каналів зв'язку, телефонних розмов, переписки, телеграфної та іншої кореспонденції.

Відповідно до змін, орган, що хоче одержати конфіденційну інформацію про ту чи іншу людину з зазначених джерел у рамках кожної, у тому числі контррозвідувальної, справи, має звернутися з відповідним, погодженим із прокурором, поданням в апеляційний суд за місцем проведення оперативно-розшукової діяльності.

При цьому суддя при розгляді такого подання повинен перевірити наявність підстав для здійснення зазначених заходів, неможливість одержання інформації іншим шляхом і прийняти мотивоване рішення.

Рішення суду може оскаржити прокурор або його заступник у касаційному порядку у Верховному Суді.

"Всі оперативні справи, крім контррозвідувальних, проводяться за узгодженням із прокурором. Захоче лідер Партії регіонів Віктор Янукович, щоб у відношенні його завели контррозвідувальну справу? Думаю, ні!", - зазначив Міщенко.

"Уся брудна білизна під прикриттям контррозвідувальної діяльності буде викидатися перед президентськими виборами. Тому головна мета законопроекту – убезпечити всіх громадян, політиків, правоохоронні органи від таких провокацій", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування