Тимошенко погрожує відбирати гроші: "У нас іншого виходу немає"

П'ятниця, 19 червня 2009, 12:46

Якщо з наступного місяця підприємства теплокомуненерго перераховуватимуть отриману оплату за газ не на спеціальні розподільні рахунки в "Ощадбанку", а на інші, то ці кошти буде списано податковою службою.

Про це на нараді з представниками місцевої влади заявила прем`єр-міністр Юлія Тимошенко, розкритикувавши невиконання розпорядження уряду про відкриття спеціальних розподільних рахунків для перерахування на них грошей за газ підприємствами ТКЕ.

"Ми прийняли постанову уряду про те, що якщо з наступного місяця якісь гроші буде зараховано не на розподільні рахунки теплокомуненерго, всі гроші будуть податковими просто списуватися", - попередила Тимошенко.

"З Національним банком ми знайдемо взаєморозуміння, щоб списувати миттєво – день у день. І щоб потім ніхто не скаржився, тому що в нас просто іншого виходу немає", - додала вона, повідомляє УНІАН.

Прем`єр навела дані, що на сьогодні населення платить за газ 85% підприємствам ТКЕ, а вони своєю чергою "Нафтогазу" - лише 30%. "Я не можу пояснити цей феномен", - сказала вона.

Тимошенко дала доручення підприємствам ТКЕ протягом тижня відкрити розподільні рахунки в "Ощадбанку" для перерахування оплати за газ.

Як відомо, Кабінет міністрів зобов`язав підприємства теплокомуненерго відкрити поточні розподільні рахунки зі спеціальним режимом використання в "Ощадбанку" для вдосконалення розрахунків за поставлений природний газ.

Згідно з документом, ТКЕ зобов`язані також погоджувати з постачальником газу "Нафтогазом" розподіл виторгу за теплову енергію.

Нормативи відрахувань коштів з рахунку в рахунок погашення вартості поставленого газу закріплюються окремим протоколом між теплопостачальною організацією і ДК "Газ України".

У постанові також зазначено, що під час розподілу виторгу за теплову енергію, яка надходить на такі рахунки, теплопостачальні підприємства забезпечують виконання зобов`язань із забезпечення 100% оплати за спожиті енергоносії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування