Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко накричала на Павленка та заборонила просити гроші

П'ятниця, 19 червня 2009, 12:49

Уряд відмовився затвердити кошторис реконструкції НСК "Олімпійський".

На останньому засіданні Кабміну міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко запропонував збільшити проектну вартість реконструкції "Олімпійського" ще на мільярд гривень, пише "Дело".

За розрахунками міністра, у загальному підсумку стадіон повинен обійтися державі у 3,2 мільярда, що в 2 рази дорожче початкового кошторису.

Однак прем'єр-міністр різко перервала доповідь Павленка. Вона заборонила говорити про додаткове фінансування, пославшись на висновки ГоловКРУ, яке визнало кошторис по "Олімпійському" завищеним на мільярд гривень.

"Ви і так роздули кошторис реконструкції, ГоловКРУ вже готує свої висновки на цей рахунок! Я вам забороняю це і прошу навіть не заїкатися про додаткові мільярди, щоб не спровокувати скандал з УЄФА", - передає слова прем'єра джерело "Дела" у Кабміні.

За інформацією видання, в попередньому висновку КРУ, який ліг на стіл Тимошенко, говориться, що вартість проекту реконструкції "Олімпійського" необгрунтовано зросла в два рази за один рік.

Експерти контрольно-ревізійного управління звертають увагу на те, що будівництво нових стадіонів у Донецьку або Дніпропетровську, яке проводилося за приватні інвестиції, обійшлося в рази дешевше.

Як заявив заступник голови КРУ Геннадій Дмитренко, який безпосередньо займається питанням перевірки кошторису "Олімпійського", відомство вже наступного тижня передасть звіт прем'єру.

Дмитренко припускає, що після висновків ГоловКРУ кошторис буде не збільшено, як вимагають того в Мінсім'ї, а, навпаки, скорочено. "Ми провели детальний аналіз того, де можна заощадити", - підсумував Дмитренко.

Спочатку вартість реконструкції центрального київського стадіону становила 1,5 мільярда гривень. Тепер вона підвищена до 3,2.

Для порівняння, новий стадіон в Донецьку на 50 тисяч місць був побудований за 1,5 мільярди гривень, стадіон у Дніпропетровську на 34 тисячі місць - за 0,8 мільярда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: