Європейських міністрів півдня "вигулювали" у Лаврі, щоб не пустити до Тимошенко?

П'ятниця, 19 червня 2009, 16:29

В Україні намагалися не допустити зустрічі глав міністерств закордонних справ Польщі Радослава Сікорського та Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра з прем’єром Юлією Тимошенко.

Про це пише УНІАН з посиланням на польську Gazeta Wyborcza.

За даними видання, після прибуття до Києва 17 червня міністри несподівано дізналися, що зустріч з президентом Віктором Ющенком, яка була запланована першою в програмі їх візиту, відбудеться на годину пізніше.

Тому міністрів завезли на екскурсію до Києво-Печерської лаври, яка не була запланована програмою візиту.

За даними газети, коли відвідини Лаври почали затягуватись, міністри зрозуміли, що їм може не вистачити часу на зустріч з Тимошенко, а представники українського МЗС, які їх супроводжували, прямо запропонували скасувати зустріч з прем’єром.

"Президент України вводив в оману голів МЗС Німеччини та Польщі напевне для того, аби вони не встигли зустрітись з прем’єром України", - зазначає газета.

За даними видання, коли голови МЗС заявили, що будуть змушені скоротити зустріч з президентом, то Ющенко негайно знайшов час для того, аби їх прийняти.

Газета також написала, що представники української влади намагалися відкласти приїзд польського та німецького міністрів до України, й візит відбувся лише завдяки наполегливості німецької сторони.

"З Києва ми радше отримували сигнали, аби його (візит) відкласти", - сказав газеті дипломат.

Згідно з програмою візиту голів МЗС Польщі та Німеччини, зустріч з Ющенком мала відбутися об 11.30. Зустріч з Тимошенко була запланована на 16.00, і після неї міністри мали ще провести зустріч з кандидатам у президенти Арсенієм Яценюком. На кожну із зустрічей було зарезервовано близько години.

УНІАН поки що не вдалося прокоментувати цю новину в МЗС Польщі. Водночас, в МЗС України не захотіли коментувати цю авторську газетну публікацію.

У Посольстві Польщі в Україні повідомили, що всі передбачені програмою візиту заходи відбулися, і зауважили, що їм невідомо, чому польський кореспондент зробив такі висновки, оскільки зустріч голів МЗС Німеччини та Польщі з Тимошенко була запланована на 16.00 і о цій же годині розпочалася.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування