Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко побачив, як Європа починає ставати адекватною

П'ятниця, 19 червня 2009, 18:22

Президент Віктор Ющенко вважає важливим досягненням порушення питання формування концепції єдиного європейського енергетичного ринку.

Про це він заявив журналістам, оцінюючи підсумки XVI саміту глав держав Центральної Європи, після його завершення у п’ятницю в Сербії, повідомляє прес-служба президента.

На думку глави держави, йдеться про те, що дана тема яка не стояла на порядку денному ще декілька років тому, зараз стала предметом діалогу.

"Сьогодні Європа підходить до необхідності адекватного погляду на організацію газового ринку. А для України як транзитної держави це надзвичайно важливо", - сказав Ющенко.

Він також зазначив, що в цілому в рамках саміту його учасники висловили спільне бачення кроків боротьби з економічною кризою. "І від цього також додається великий оптимізм у розвиток наших європейських та регіональних відносин", - підкреслив президент.

На переконання глави держави, учасники саміту продемонстрували спільне розуміння необхідності продовження євроінтеграційних процесів, зокрема щодо балканських країн, України.

"Важливим підсумком саміту є те, що коло країн, по суті, одностайно виступили за те, щоб політика євроінтеграції була послідовною, прозорою та прогнозованою", - сказав Ющенко.

"Це надзвичайно важливий підсумок, коли наших прихильників в Європі та ЄС стає більше", - також зазначив президент.

На його думку, саміт також продемонстрував, що тема розширення ЄС наразі не є такою, що не обговорюється.

Президент зазначив, що учасники cаміту також висловилися за важливість спільних дій з метою подолання кризових явищ.

У цьому контексті він звернув увагу на те, що переговори засвідчили і надзвичайно велику взаємну волю та бажання більш глибокої лібералізації торговельних відносин.

"Та позиція, з якою Україна постійно виступає: ефективна Європа - це об'єднана Європа", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування