Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шамшур закликає посилити економічну складову зовнішньої політики

Субота, 20 червня 2009, 13:24

В умовах кризи необхідно підсилити економічну складову зовнішньої політики України, зокрема - створити дієздатні економічні служби в українських дипломатичних установах за кордоном.

Про це у статті для "Дзеркала тижня" заявив посол України у США Олег Шамшур, чию кандидатуру президент Віктор Ющенко запропонував на посаду міністра зовнішніх справ.

"Я переконаний, що без серйозних інвестицій у дипломатію, інституційних змін (насамперед без створення дієздатних економічних служб у закордонних дипустановах, розумної, не кон’юнктурної оптимізації їхньої мережі)… всі багаторічні розмови про необхідність посилення економічної складової зовнішньої політики ризикують перетворитися на ритуальні заклинання", - зазначив дипломат.

Він також наголосив на очевидній необхідності налагодження ефективного партнерства в зовнішньоекономічній діяльності між українським бізнесом та державою, включно зі спільним визначенням пріоритетів, які відповідали б інтересам ділових кіл і стратегії розвитку країни.

При тому Шамшур висловив сподівання, що економічна криза може посприяти підвищенню економічної ефективності зовнішньої політики.

"Можливо, нинішня економічна криза, яка змушує з підвищеною критичністю подивитися на ситуацію в багатьох сферах життя України, стане каталізатором серйозних змін і в цій далеко не останній за значенням царині державної політики", - зазначив дипломат.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування