Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура доручила Луценку перевірити всіх суддів?

Неділя, 21 червня 2009, 10:44

Слідчий Генпрокуратури Дмитро Павлій в ході розслідування кримінальної справи проти заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця дав МВС доручення, яке передбачає проведення оперативно-розшукових заходів щодо будь-кого із суддів України чи інших працівників суду.

"Слідством, як одна з версій, перевіряється причетність голови Апеляційного суду Києва Чернушенка до протиправної діяльності Дурдинця, вчиненої за посередництва керівника служби голови Верховного суду Мельника", — зазначено в дорученні.

У зв’язку з викладеним слідчий просить міністра внутрішніх справ Юрія Луценка: "Провести оперативно-розшукові заходи, в тому числі технічні, для перевірки причетності Чернушенка, Мельника, інших працівників суду до протиправної діяльності Дурдинця або до інших злочинів".

При тому перелік "інших працівників суду", щодо яких слід здійснювати оперативно-розшукові заходи, в дорученні відсутній.

З приводу даного доручення до виконувача обов’язків генпрокурора направлено звернення народного депутата Сергія Храпова (Компартія), в якому дії слідчого названо зловживанням службовим становищем.

"Аналіз цього доручення свідчить про те, що воно дане за відсутності будь-яких законних підстав і є яскравим прикладом свавільного застосування кримінального, кримінально-процесуального законів та закону про оперативно-розшукову діяльність", — зазначено у зверненні.

На думку Храпова, доручення слідчого Генпрокуратури зобов’язує міліціонерів здійснювати незаконну розшукову діяльність.

"У дорученні не відображено не лише достатньої, а взагалі будь-якої інформації про злочину діяльність Чернушенка, Мельника та інших працівників суду. Виходячи з цього, це доручення порушує такі принципи оперативно-розшукової діяльності, як законність та дотримання прав і свобод людини", - сказав він.

Депутат зазначив, що "воно зобов’язує оперативні підрозділи міліції до здійснення незаконної оперативно-розшукової діяльності".

Окрім того, Храпов впевнений, що оперативно-розшукові заходи щодо всіх суддів і працівників суду є кримінальним переслідуванням осіб за ознакою місця їх роботи.

"Cлідчий Павлій дав доручення провести оперативно-розшукові заходи для перевірки причетності інших працівників суду до протиправної діяльності Дурдинця або до інших злочинів", - зазначив він.

"Тобто, фактично, МВС дано доручення провести такі заходи щодо усіх суддів України та інших працівників суду. Це є нічим іншим, як тотальним кримінальним переслідуванням осіб за ознакою їх місця роботи", — заявив депутат.

Дзеркало тижня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...