Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин побачив "втечу" з уряду Тимошенко

Неділя, 21 червня 2009, 13:58

Кадрове питання буде одним з ключових на наступному пленарному тижні, заявив спікер Володимир Литвин.

Про це він журналістам у неділю після відвідування національного історико-меморіального заповідника "Поле Берестецької битви" у Рівненській області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У той же час, спікер сумнівається в його результативності.

"Зрозуміло, що на наступному пленарному тижні кадрова проблематика буде однією з ключових в діяльності Верховної Ради. Але ось за результат і результативність ручатися не можу", - сказав Литвин.

Коментуючи кадрову ситуацію в уряді, він зазначив, що йде не процес витіснення з уряду, а "навіть, втеча".

На думку спікера, тікати з уряду простіше, оскільки напередодні президентських виборів всі будуть намагатися "вишикуватися в опозиції".

Литвин переконаний, що нинішня влада "є банкрутом". "На моє глибоке переконання, треба визнати, що влада є банкрутом, що на рівень державної політики зведено політичний авантюризм, непрофесійність, безсоромність і злодійство", - сказав він.

Литвин підкреслив, що "зараз відбувається з’ясування стосунків", додавши, що йде "війна ліліпутів, яким надули рейтинги і які думають, що їх народ любить", повідомляє УНІАН.

Спікер визнає, що на в Україні "немає ніякого дієздатного уряду". За його словами, "всі зациклені на протистоянні, на боротьбі".

Він висловився за формування так званого уряду "народної довіри" або "національного порятунку". На його думку, необхідно говорити про надзвичайну економічну ситуації в країні.

Як відомо, раніше прем’єр Юлія Тимошенко заявила про намір наступного тижня зробити подання на призначення деяких міністрів, посади яких залишаються вакантними.

"На наступному тижні ми зробимо все, щоб провести призначення. Усіх міністрів, яких ми можемо призначити, ми призначимо", - сказала Тимошенко.

В уряді вакантні посади міністра фінансів, міністра закордонних справ та міністра оборони.

Також подав заяву про відставку міністр транспорту та зв’язку Йосип Вінський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування