Тимошенко мріє про клятву Гіппократа для урядовців

Неділя, 21 червня 2009, 16:04

Держава робитиме все можливе, щоб підняти престиж медичного працівника та забезпечити достойний рівень його життя і праці.

Про це йдеться у вітанні президента Віктора Ющенка з нагоди Дня медичного працівника, повідомляє прес-служба голови держави.

"У медицині немає другорядних професій – від кожного з вас, від ваших умінь та навичок, вашої відповідальності, терпіння залежить життя людей, здоров'я нації й благополуччя держави", - вважає президент.

Також медичних працівників привітала прем’єр Юлія Тимошенко.

"Мені спало на думку, що є дещо спільне між професіями політика (урядовця) та медичного працівника. Політики (як і всі інші люди) звертаються до вас, коли їм погано. А ви звертаєтесь до політиків, коли тяжко вам, коли скрутно вашій галузі", - заявила вона.

"Але є і ключова відмінність. Бо ви, на відміну від політиків, ніколи і нікому не відмовляєте в допомозі", - йдеться у вітанні, повідомляє прес-служба уряду.

"Тому моя мрія зробити так, щоб і урядовці приймали щось подібне до клятви Гіппократа і не могли відмовити в допомозі так само, як і ви", - наголосила прем’єр.

У свою чергу, спікер Володимир Литвин у своєму вітанні заявив, що Верховна Рада вбачає своїм пріоритетним завданням законодавче забезпечення права громадян на охорону здоров’я.

"Українські медики активно працюють задля створення такої системи охорони здоров’я, яка б гарантувала кожному громадянину мати можливість вчасно отримувати гідну допомогу, піднесла медичні професії до статусу найавторитетніших", - зазначив спікер, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Він пообіцяв медикам допомогу парламенту у цьому процесі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування