Екс-суддя Зварич почав "здавати" відомих людей

Понеділок, 22 червня 2009, 09:58

Екс-голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич, обвинувачуваний у хабарництві й свідомо хибних свідченнях, після довгого мовчання та спроб увести слідство в оману нарешті почав давати зрозумілі й об'єктивні пояснення.

Про це повідомили "Сегодня" у прокуратурі Львівської області.

"Зварич уже не прикривається 63-ю статтею Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе й найближчих родичів", - каже слідчий.

"Він дав свідчення по деяких відомих людях. Наприклад, Петру Олійнику, екс-голові Львівської обладміністрації, Віталію Тертичному, колишньому голові Львівського окружного, нині – в. о. голови апеляційного адмінсуду, що той нібито замішаний у грошових потоках. І що хабарі бралися як за вирішення питань на користь зацікавлених осіб, так і за призначення суддів по службовій драбині", - сказав співрозмовник.

"Зізнання закріплені в ході очних ставок, інших слідчих дій", - додав співробітник прокуратури Львівської області.

Джерело в прокуратурі сказало, що екс-судді набридло чекати, поки його захистять і випустять хоча б на підписку про невиїзд:

"Ігор (Зварич) сподівався, що Онопенко чи хтось із Мін'юсту його прикриє. Але кому хочеться підставлятися? І Зварич пішов на співпрацю зі слідством. Та й у Жербицького (начальник першого відділу Головкому з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Жербицький) така слава, що мертвого говорити змусить...".

Правда, у прокуратурі припускають, що Зварич змінить зізнання, стверджуючи, що слідчі "вибили їх незаконними методами".

Як відомо, голову Львівського апеляційного адмінсуду затримали 3 грудня 2008 року за підозрою в отриманні $100 тисяч. При обшуку знайшли більше $1 млн і 2 млн грн. Він стверджував, що це добровільні пожертвування на церковні потреби й ремонт суду. Переховувався. Повторно затриманий 9 березня 2009 року на квартирі у тещі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування