Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко візьме в борг ще й у китайців

Понеділок, 22 червня 2009, 10:26

Кабінет міністрів почав переговори про залучення кредиту від китайських фінансових установ для підготовки до Євро-2012.

Сума позики може скласти 1 мільярд доларів, пише Дело.

За словами віце-прем'єра Івана Васюника, гроші планується пустити на будівництво доріг.

За інформацією газети, "китайський" кредит якщо і буде виданий Україні, то ймовірніше за все, за умови, що підряди на виконання робіт дістануться китайським компаніям.

Віце-президент Китайської міжнародної асоціації підрядників Чи Чонхай вже підтвердив зацікавленість в інвестпроектах, пов'язаних з транспортною інфраструктурою України.

"Рішення про обсяг кредитних ресурсів китайських банків може бути прийнято після підписання відповідної угоди", - сказав Васюник.

Однак, як стало відомо газеті, вже найближчими місяцями можуть бути досягнуті домовленості з китайською стороною щодо конкретних проектів, які будуть реалізовуватися за рахунок китайського кредиту.

Крім того, Васюник заявив, що Україна веде переговори з Європейським інвестиційним банком про залучення кредиту в розмірі 300 мільйонів євро для підготовки до Євро-2012.

"У нас є офіційний лист від ЄІБ про те, що він готовий розглянути і до вересня-жовтня ухвалити рішення про виділення Україні додаткових коштів", - сказав він.

За словами віце-прем'єра, до переліку проектів, які передбачається реалізувати за рахунок цього кредиту ЄІБ, уряд включив будівництво терміналів аеропортів у Львові та Донецьку, а також підготовку муніципальних доріг та міського транспорту в 4 українських містах, які приймають Євро-2012.

Крім того, протягом липня Світовий банк повинен ухвалити рішення про виділення Україні кредиту на суму 400 мільйонів доларів на будівництво і реконструкцію дороги Київ - Харків, яка є однією з ключових для Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування