У Росії скоєно замах на президента республіки

Понеділок, 22 червня 2009, 11:02

В Інгушетії скоєно замах на президента республіки Юнус-Бека Євкурова.

Про це в понеділок повідомляє ИТАР-ТАСС із посиланням на МВС Інгушетії.

"Начинений вибухівкою автомобіль вибухнув близько 08:20 мск", коли з ним порівнялася колона президента Інгушетії, яка їхала по федеральній автомагістралі "Кавказ" /на території муніципального округу Насир-Кортовский/, повідомили в МВС.

Євкуров госпіталізований у республіканську клінічну лікарню у вкрай важкому стані. Як повідомив лікар лікарні, "на даний час йде операція". За його словами, "з Москви вилетіла бригада лікарів".

У результаті вибуху три співробітники особистої охорони глави республіки загинули, ще двоє охоронців, у тому числі брат президента Інгушетії, - одержали поранення.

За словами офіційного представника Слідчого комітету при прокуратурі Росії Володимира Маркіна, замах на Юнус-Бека Євкурова скоїв терорист-смертник.

"Установлено, що 22 червня цього року в Назрані в момент проїзду кортежу президента Інгушетії Юнус-Бека Євкурова спрацював вибуховий пристрій потужністю близько 70 кг у тротиловому еквіваленті. За попередніми даними, він був закладено в припаркованому на узбіччі автомобіля, у якому міг знаходитися терорист-смертник", - сказав представник СКП.

Президент Росії Дмитро Медведєв доручив МВС і ФСБ провести розслідування замаху, повідомила прес-секретар глави держави Наталя Тімакова.

Перший заступник голови комітету Держдуми по безпеці Михайло Грішанков вважає, що бойовики зважилися на крайні заходи, оскільки президент Інгушетії почав наводити порядок у республіці, де частими є викрадення людей, вибухи, убивства.

Юнус-Бек Євкуров 31 жовтня 2008 року був наділений повноваженнями президента Республіки Інгушетія терміном на п'ять років за поданням президента РФ.

Це вже не перший замах за останній місяць. 10 червня в Назрані було розстріляно службовий автомобіль "Газель", у якому прямувала на роботу заступник голови Верховного суду Інгушетії Аза Газгереєва. Вона померла, ще декілька осіб одержали поранення.

Крім того, 13 червня був убитий колишній віце-прем`єр республіки Башир Аушев

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...