Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підривник "Ощадбанку" в Мелітополі – "хімічний геній" з неповною освітою

Понеділок, 22 червня 2009, 11:32

Конструктора вибухівки, що підірвала відділення "Ощадбанку" в Мелітополі, називають справжнім підривником-фанатиком і хімічним генієм.

Начальник Мелітопольського РВВС Валерій Андрущук на телеканалі ТВі розповів, що "за своєю натурою він (конструктор вибухівки) хотів побачити власне дітище, бо коли людина щось винайшла, їй хочеться випробувати це, ось він і випробував".

Так Андрущук пояснив мотиви дій підозрюваного, якому загрожує довічне ув’язнення.

Перший заступник начальника кримінальної міліції Мелітопольського ГУ МВС України Андрій Шеліхов, який 12 годин допитував підозрюваного, зазначив, що затриманий має неповну середню освіту, але він є справжнім хімічним генієм.

За словами оперативників, затримані в разі першої вдалої спроби мали намір підривати й інші об’єкти.

Один із двох затриманих, спільник конструктора вибухівки, розповів власну версію подій. За його словами, він нічого не підозрював, коли прийшов подільник й запропонував заробити грошей.

Для цього, стверджує затриманий, товариш попросив допомогти підвезти сумки й попередив, що буде "маленький вибух", щоб налякати натовп й спричинити паніку.

Як відомо, 2 червня у відділенні "Ощадбанку" в Мелітополі пролунали вибухи, через що постраждало 25 осіб. За фактом вибуху порушено кримінальну справу за статтею "Замах на умисне вбивство, здійснений з хуліганських мотивів, у спосіб, небезпечний для життя багатьох". Попередня версія мотивів цього злочину – пограбування банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...