Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко не хоче фінансувати "бездарних політиків"

Понеділок, 22 червня 2009, 11:33

Голова наглядової ради Національного банку Петро Порошенко впевнений, що найближчі виборчі кампанії будуть істотно дешевшими за попередні.

Про це він заявив в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

"Виборчі кампанії 2009-2010 років будуть значно дешевшими, і справа не в тому, є чи ні охочі фінансувати їх... Тому що ті, хто вірив у можливі швидкі зміни на краще, вони просто розчарувалися", - сказав Порошенко.

"Сьогодні значно моральніше проводити благодійні масові акції, якщо у тебе є ресурси, ніж фінансувати бездарних політиків", - додав він.

При цьому Порошенко зазначив, що "міф про вплив представників фінансово-економічного блоку, підприємців та бізнесменів на політиків занадто перебільшений".

"На сьогодні я можу стверджувати, що рішення, які приймає Янукович, рішення, які приймає Тимошенко, вони первинні, а бізнесмени змушені приймати і слідувати цим рішенням", - сказав Порошенко.

На запитання, чи може, наприклад, Рінат Ахметов сказати щось Віктору Януковичу в категоричній формі, Порошенко зазначив:

"Рінат Ахметов може сказати, але як пропозицію, а не як ультиматум. Точно такі ж пропозиції від своїх прихильників може почути і Юлія Володимирівна Тимошенко".

На думку Порошенка, останній сценарій зі створення широкої коаліції є найкращим доказом того, що політики в Україні приймають рішення самі, "і це правильно".

Щодо причин невдачі створення широкої коаліції Порошенко заявив:

"Україна приречена працювати в умовах широкої коаліції, у будь-якому іншому форматі влада буде неефективною. Чи готові ми були за цей формат заплатити демократією через зміни до Конституції в такій редакції? Ні, не готові, це дуже висока ціна. Тоді нехай ідуть на вибори".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: