Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить ГПУ розібратися з убивством, з яким пов'язують члена БЮТ

Понеділок, 22 червня 2009, 14:16

Президент Віктор Ющенко доручив секретаріату звернутися до Генпрокуратури щодо необхідності з'ясування обставин смерті Валерія Олійника, у можливій причетності до вбивства якого підозрюються член фракції БЮТ Віктор Лозинський та керівники правоохоронних органів Голованівського району Кіровоградської області.

Про це на брифінгу заявила прес-секретар глави держави Ірина Ванникова.

"Президент був поінформований про цей злочин у день вбивства - а саме у вівторок, 16 червня - і вже наступного дня доручив секретаріату зробити офіційний запит на ім'я першого заступника генпрокурора щодо з'ясування обставин смерті Валерія Олійника", - сказала Ванникова.

За її словами, в листі за підписом заступника глави секретаріату Марини Ставнійчук йдеться про необхідність перевірити обставини смерті громадянина та в разі наявності ознак злочину зреагувати відповідно до ККУ, а також надати результати перевірки для підготовки доповіді главі держави.

"Слід відзначити, що президент неодноразово наголошував на неприпустимості будь-якого впливу на діяльність правоохоронних органів, на їх незалежність від політичних сил і народних депутатів зокрема", - сказала Ванникова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування