Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ хочуть підвищити акциз і на "шмурдяк" і скоротити ДУСю

Понеділок, 22 червня 2009, 16:10

Віце-спікер Микола Томенко переконаний, що Верховна Рада невдовзі повернеться до розгляду питання щодо підвищення акцизів на вино, не підтриманого раніше.

Таку думку він висловив у понеділок журналістам, коментуючи ухвалений парламентом, але ветований президентом законопроект про збільшення акцизів на пиво.

Він нагадав, що найближчим часом зміни до держбюджету, серед яких фігурували, зокрема, кошти на утримання ВР, будуть переглянуті.

"Сьогодні обговорювалася тема, як нам рухатися в контексті вето президента на наші пивні мільйони. Вихід полягає в тому, що Верховна Рада буде розглядати цей законопроект і, скоріше за все, буде нова редакція", - сказав Томенко.

"Ніхто не буде скасовувати ці акцизи, більше того, я, наприклад наполягаю ще і на тому, щоб ми підвищили акцизи на так званий винний "шмурдяк". Ми провели невеличку нараду з Терьохіним і скоріше за все будемо намагатися підтягти і цей рівень акцизів. Ті гроші, які вивільняються, підуть на охорону здоров’я та культуру", - додав він.

Коментуючи парламентські витрати, Томенко сказав, що їхня сума буде "однозначно набагато меншою, ніж це зараз пропонується", і він пропонуватиме колегам погасити за рахунок цих грошей борги ВР за пряму трансляцію пленарних засідань перед парламентським каналом "Рада", радіо "Ера" та Національною радіокомпанією України.

"Треба прийняти рішення – або ми припиняємо пряму трансляцію, або повертаємо борги", -, сказав віце-спікер, додавши, що йдеться про відносно невелику суму "у кілька мільйонів гривень".

Крім того, за словами Томенка, ВР має сплатити членські внески у Парламентську асамблею ради Європи та Міжпарламентську асамблею СНД, бо в іншому разі "треба приймати рішення про вихід українського парламенту з лав цих організацій".

Він також підтримав думку голови Верховної Ради Володимира Литвина щодо необхідності пошуку надмірних витрат і в інших органах державної влади.

"Можна, наприклад, проаналізувати діяльність Держуправління справами при президенті, може, слідчу комісію ми створимо. Я думаю, що там є що скоротити, і якщо у президента є бажання скоротити витрати на утримання державного апарату, я думаю, така можливість буде", - сказав Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування